14 diciembre 2014

Conill a la rabiosa


Una de les últimes receptes que ens ha fet en Pep Nogué a les classes de Bonpreu.

Ingredients:

1 conill
farina
Oli d'oliva verge extra
sal, pebre negre acabat de moldre
1 dl de vi ranci
1 dl de conyac
1 raig d'anís
1 cabeça d'alls
1 cullerada de farigola
1 cullerada de romaní

Per a la picada:

4 grans d'all
1 llesca de pa fregit
un parell de bitxos
1 grapar d'ametlles i avellanes torrades
1 branca de juliver
el fetge del conill

All i oli negat

Tallar el conill a octaus, salpebrar-lo, enfarinar-lo i enrossir-lo en una cassola amb un raig d'oli.

Quan estigui ben ros, abaixar el foc i possar ka cabeça d'alls sencera i les herbes aromàtiques. Donar un parell de tombs i tirar-hi el vi ranci, el conyac i l'anís i deixar reduir.

Tirar un parell de llassades d'aigua calenta i deixar coure lentament fins que el conill estigui tendre. Si cal.afegir-hi una mica més d'aigua.

Mentrestant fer una picada amb els 4 grans d'all, el fetge del conill (que no cal fregir) la llesca de pa fregit, les ametlles, les avellanes, els bitxos i el julivert. Deixatar amb un xic de suc de la cocció i tirar-la per damunt els últims instants de la cocció.

Provar de sal i abans de servir, afegir-hi un parell de cullerades d'all i oli negat pel damunt.

Què bo!!!!

 

6 comentarios:

  1. Sempre he sentit a parlar del conill a la rabiosa i no l'he tastat mai! Amb aquesta recepta teva m'ha picat la curiositat i me la guardo per provar, fa molt bona pinta!! I a més si és d'en Pep Nogué :)

    ResponderEliminar
  2. m'encanten els bitxos!! no coneixia aquesta recepta de conill picant i apuntada queda! m'encanta el conill! petons

    ResponderEliminar
  3. Aquest plat és els meus,picants... ! què bo!! petons

    ResponderEliminar
  4. No coneixia gens aquesta recepta, i el nom m'ha fet mota gràcia. Sent una recepta del Pep, l'èxit està assegurat. Com trobo a faltar les classes al Bonpreu!!!

    ResponderEliminar
  5. Vi, anís, conyac, picant.... rabiosa... però de bó.
    Muas

    ResponderEliminar
  6. Hoy viernes, y ya casi casi a las puertas de la Navidad, simplemente os deseo a todos una FELIZ NAVIDAD, con todo mi cariño: Elena

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO